Over Ons

De achtergrond en waar wij nu voor staan.

Historie

Wij willen u begeleiden op de weg naar bewust eten en waar we graag uw "Senpai" willen zijn. Geboren en getogen in Rotterdam, ben ik opgegroeid als zoon van twee hardwerkende, liefdevolle ondernemers. Mijn moeder komt uit een groot gezin, met vijf broers die allemaal werkzaam waren in het slachthuis in Crooswijk, en drie zussen die hun steentje hebben bijgedragen aan de lokale wasserij, waar zelfs mijn oma heeft gewerkt. Deze plekken hebben een rijke geschiedenis voor onze hele familie betekend.

Bij oma thuis was er altijd een warm welkom met heerlijke gerechten zoals goed gevulde soep, sappige gehaktballen en zelfs zwezerik. Het was een plek waar familie en vrienden altijd welkom waren en waar we samen konden genieten van heerlijk eten in een warme sfeer. Dezelfde gastvrijheid vond je ook terug in de bedrijven van mijn ouders, of het nu ging om de sauna, de opticien of de modezaak. Er was altijd een warm onthaal met bijpassende versnaperingen.

Als kind werden mijn broer en ik altijd betrokken bij deze bedrijven en hielpen we met veel plezier mee. Tijdens mijn studie voor opticien ontdekte ik al snel mijn passie voor hospitality. Dit kwam mede doordat ik regelmatig bij mijn tante logeerde die tot de dag van vandaag nog steeds een Italiaans Restaurant exploiteerd, en getrouwd was met een echte Napolitaanse vakman. Ik keek vol bewondering toe hoe hun onderneming draaide en was altijd enthousiast om daar te helpen en uiteindelijk ook te werken.

Deze ervaringen, gecombineerd met de gezelligheid van grote families en het genieten van eten en drinken, hebben de basis gelegd voor het vinden van mijn "Ikigai" - een concept dat door Japanners wordt erkend en dat we in elke cultuur op onze eigen manier herkennen. Voor mij betekent dit het dagelijks kunnen bieden van gastvrijheid in het leven, en het ontvangen van erkenning en waardering hiervoor is de energie die ik nodig heb.

Mijn culinaire reis


Ontdek onze culinaire reis vanuit Palermo naar Nederland en Japan! Welkom bij La Fontana, ons authentieke Italiaanse restaurant dat zijn oorsprong vond na een inspirerend verblijf in Sicilië. Na het proeven van de heerlijke smaken van de pure keuken van dit prachtige gebied, wisten we dat we deze culinaire ervaring met Nederland wilden delen.

In 2002, terwijl we nog steeds genoten van het succes van La Fontana, kwamen we in contact met de eigenaar van Oyama, een Japans restaurant gevestigd op de andere hoek van onze straat. We besloten onze krachten te bundelen en onze culinaire expertise te combineren tijdens het evenement "Wereldsmaken", dat plaatsvond ter ere van Rotterdam als Culturele Hoofdstad van Europa. Hier ontdekten we de magie van de Japanse keuken en werden we geïnspireerd door nieuwe smaken en gerechten, zoals de zee-egel, die we ook al rechtstreeks uit de zee van Sicilië haalden om onze gasten te verrassen.

De puurheid van beide keukens was verbluffend vergelijkbaar, maar bracht ons ook talloze nieuwe uitdagingen. Het was duidelijk dat het tijd was voor een nieuwe fase in ons culinaire avontuur. In 2002 openden we Ichiban Japanese Delicatessen, waar we ook sushi produceerden voor onze buurman Schmidt Zeevis. Onze expertise en passie werden al snel erkend, en we kregen de kans om gerenommeerde cateraars en evenementenorganisaties te ondersteunen. Uiteindelijk werden we de vaste foodpartner van ID&T via onze dochteronderneming Partybrokers BV.

Met de groeiende vraag naar onze culinaire creaties was het tijd voor uitbreiding. We openden een productielocatie in Nieuw-Vennep, die oorspronkelijk bedoeld was om de catering vanuit Rotterdam te ondersteunen. Vanuit deze locatie werden we de foodpartner en leverancier van Foodvillage Schiphol BV, van der Valk Hotels, Makro, de Bijenkorf en HMS Host Schiphol, naast vele andere tevreden klanten. Elke dag leverden we onze dagverse (pre-packed) producten onder de naam Sushi Q, waarbij we streven naar de hoogste kwaliteit en versheid.

In 2012 begonnen we onze focus te verschuiven naar het produceren op locatie, geïnspireerd door veranderingen in de voedingsindustrie en onze eigen visie op verse ervaringen. In samenwerking met HMS Host Schiphol begonnen we dagelijks vers bereide gerechten aan te bieden op drie locaties, terwijl we nog eens twaalf andere locaties voorzagen van onze heerlijke producten. We lanceerden ook een succesvolle pilot in de Bijenkorf Amsterdam, die we in 2020 hadden willen voortzetten.

Helaas bracht de voortdurende verandering in de voedingsindustrie ook een nieuwe wending in ons bedrijf. Maar zoals het gezegde luidt, wanneer een deur sluit, opent zich een nieuwe. En nu is het eindelijk tijd om onze lang gekoesterde ambitie werkelijkheid te maken.

Moena MAria


Geboren en getogen in Suriname, ben ik opgegroeid met de rijke culinaire tradities van dit prachtige land. Van jongs af aan heb ik mijn moeder geholpen in de keuken, waar ik al met passie verkondigde dat ik later een Chef zou worden. Met deze droom in gedachten ben ik op jonge leeftijd zelfs al begonnen met werken in een restaurant en heb ik mijn koksopleiding gevolgd.

Door mijn jeugd en ervaring in de keuken wist ik al vroeg dat koken mijn passie was. Ik ben begonnen in de horeca als allrounder te werken bij Restaurant de Leeuw in Hilversum. Hier maakte ik kennis met de Nederlandse en Frans-georiënteerde keuken. Daarna heb ik mijn vaardigheden verder ontwikkeld bij De Jonge Graaf van Buren en De Buren, waar ik zowel in de keuken als in de bediening werkte.

Na mijn avontuur in Blaricum bij De Tafelberg en De Witte Zwaan, waar ik zowel als gastvrouw als in de keuken werkte, ben ik op mijn 18e begonnen als leerling kok bij De Sluizer in de Utrechtsestraat. Hier heb ik mijn passie voor vis, vlees en groente nog meer kunnen ontwikkelen. Na drie jaar als zelfstandig werkende kok te hebben gewerkt, ben ik twintig jaar geleden begonnen bij de Bijenkorf.

Bij de Bijenkorf heb ik niet alleen als zelfstandig werkende kok gewerkt, maar ben ik ook sinds drie jaar product specialist geworden. Hier kwam ik in aanraking met sushi, die door mijn partner aan ons werd geleverd. Door samen te werken met de door mijn partner ingezette chefs en door trainingen te volgen, heb ik steeds meer passie gekregen voor de Japanse keuken.En nu, in 2022, staan we aan het begin van onze nieuwe uitdaging: "iJapan". Bij "iJapan" laten we samen al onze horeca ervaringen vanuit Suriname, Europa en Japan samenkomen in een unieke culinaire ervaring. Proef daarnaast de verfijnde en authentieke gerechten uit de Japanse keuken door ons bereid met zoveel mogelijk eerlijke, duurzame lokale producten die ten alle tijde zijn bereid met liefde en vakmanschap.

Bij "iJapan" streven we ernaar om onze gasten een onvergetelijke culinaire reis te bieden. Onze gerechten worden bereid met verse en hoogwaardige en zoveel als mogelijk lokale ingrediënten, waarbij we zorgvuldig aandacht besteden aan smaak, presentatie en gastvrijheid. Of je nu een liefhebber bent van warme gerechten of een fan van koude gerechten, bij "iJapan" vind je een smaakvolle en gevarieerde kijk op food die aan al je culinaire wensen ten alle tijde zal voldoen.

Laat uw eigen wensen over aan "iJapan" en laat je verrassen door de fusion van smaken gevoed door mijn achtergrond vanuit Suriname door Europa naar Japan.

De blauwe zone

De toekomst

Welkom in de blauwe zone, waar we streven naar nog meer kwaliteit, duurzaamheid en service in ons bedrijf. Een nieuwe fase waarin we ook de uitdaging aangaan om ons aanbod te verrijken met zoveel mogelijk lokale groente, vlees en andere opties. Met onze passie, kennis en ervaring zijn wij vastbesloten om deze nieuwe energie volledig te omarmen en te laten groeien in het oneindige.

Bij ons staat de ultieme beleving voor onze gasten en opdrachtgevers centraal. We willen aan al hun wensen voldoen, ongeacht de uitdaging waarmee ze geconfronteerd worden, of het nu gaat om een feest, evenement of een compleet nieuw businessmodel. Ons doel is om een puur product te leveren dat niet alleen heerlijk is, maar ook bevorderlijk voor ieders gezondheid.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik(Werner)met trots delen dat ik meer dan dertig kilo ben afgevallen door bewust en gezond te eten, zonder enig dieet te volgen. Dit concept, waarbij we ons richten op gezonde voeding, heeft mij persoonlijk geweldige resultaten opgeleverd. En nu willen we deze positieve invloed op de gezondheid delen met onze gasten.We streven naar een betere voedingsindustrie, waarin de beleving alleen maar beter wordt. Samen kunnen we werken aan een wereld waarin gezond eten niet alleen voedzaam is, maar ook een bron van plezier en genot. In onze blauwe zone nodigen we u uit om deel te nemen aan deze reis naar een gezondere toekomst, waarin kwaliteit, duurzaamheid en service hand in hand gaan met smaakvolle en voedzame gerechten.

Neem contact en ontdek de mogelijkheden van onze vernieuwde benadering. We staan klaar om uw gasten en opdrachtgevers te verrassen met een unieke en gezonde culinaire ervaring. Samen creëren we een betere wereld, in één hap tegelijk.

Werner en Moena van der Woord/Fraenk

Fresh ingredients

In ons gezellige restaurant geloven we sterk in de kracht van lokale, dagverse ingrediënten. Met een glimlach op ons gezicht en een passie voor koken, omarmen we de rijkdom van onze eigen regio.Elke ochtend begint ons culinaire avontuur met een bezoek aan de lokale markt, waar we ons laten inspireren door de kleuren en geuren van het seizoen. Hier ontmoeten we de gepassioneerde boeren en producenten, wier toewijding en vakmanschap onze gerechten tot leven brengen.Het is meer dan alleen maar koken met lokale ingrediënten; het is een eerbetoon aan onze prachtige omgeving en een manier om iets terug te geven aan onze gemeenschap. Elk bord dat we serveren vertelt het verhaal van onze regio en de mensen die het hart en ziel geven aan de producten die we koesteren.We geloven dat de versheid en puurheid van onze ingrediënten onze gerechten naar een hoger niveau tillen. Het proeft als een stukje thuis op je bord, een knipoog naar de seizoenen en de natuur die ons omringt.Dus, wanneer je bij ons komt voor al uw culinaire wensen, weet dat je niet alleen geniet van heerlijk eten, maar ook bijdraagt aan het ondersteunen van lokale boeren en de duurzaamheid van onze omgeving. Samen maken we van elke maaltijd een bijzondere ervaring, doordrenkt met liefde voor de streek en haar schatten.Regenerate response

Chef's specialties

Eens, in een pittoresk dorpje genaamd Bloemenhoven, waar de windmolen wiegde op het ritme van de zee en de tulpen in bloei stonden, bevond zich een charmant restaurant genaamd "De Smaakwerelden." De chef-kok van dit betoverende etablissement was niemand minder dan wij bekend om zijn grenzeloze passie voor koken en zijn unieke vermogen om lokale Nederlandse en Japanse ingrediënten te verweven tot culinaire meesterwerken.Onze meester was een man van verfijnde smaak en artistieke creativiteit. Zijn gezicht lichtte altijd op als hij de geur van versgebakken stroopwafels rook, maar zijn hart dwaalde vaak af naar de exotische aroma's van Japanse groene thee. Hij geloofde dat de ware magie van de keuken lag in het harmonieus samenbrengen van culturen en smaken.In zijn keuken draaide alles om de ingrediënten. De lokale boeren brachten hem de sappigste appels, frisse kazen en natuurlijk de overheerlijke Hollandse nieuwe haring. Meester Koen eerde deze producten door ze te combineren met de Japanse flair. De appels werden in flinterdunne plakjes gesneden en gemarineerd in een delicate sojasaus, terwijl de haring een lichte wasabi-dressing kreeg. Zijn "Nederlandse Sushi" werd een onweerstaanbare delicatesse die de tong streelde als een zachte zomerbries.Een ander meesterwerk van onze Meester was zijn "Goudse Gyoza." Hierbij vulde hij traditionele Japanse dumplings met een vulling van gesmolten Goudse kaas, gecombineerd met gestoofde prei. Het was een smaaksensatie die de essentie van Nederland op een speelse manier omarmde.Het pièce de résistance van het menu was echter zijn "Tulpen Tempura." Meester Koen werkte samen met een lokale tulpenkweker om speciale eetbare tulpen te telen voor dit gerecht. Deze kleurrijke bloemen werden tijdelijk uit de bloemenvelden gehaald om te worden gedoopt in een luchtig tempurabeslag, dat de tulpenblaadjes omhulde met een knapperige, gouden laag. Het resultaat was een esthetisch meesterwerk dat de gasten verrukte met zijn schoonheid en smaak.Elke avond, wanneer het restaurant vol zat met gelukkige gasten die zich overgaven aan de bijzondere creaties van onze Meester, kon men hem zien glimlachen van trots en vreugde. Zijn keuken had geen grenzen en zijn passie kende geen limiet.Op een dag, toen een bekende voedselcriticus zijn restaurant bezocht, presenteerde Meester Koen zijn meest gewaagde creatie tot nu toe: "Edamame Stamppot." Deze moderne twist op de traditionele Nederlandse stamppot bevatte verse edamame bonen, geserveerd met een uitgebalanceerde mix van Nederlandse aardappelen, een vleugje wasabi en een scheutje sojasaus. De criticus was sprakeloos en loofde onze Meester om zijn unieke benadering van culinaire fusie."De Smaakwerelden" werd al snel een pelgrimsoord voor fijnproevers van over de hele wereld. Mensen reisden van heinde en verre om de meesterwerken van onze Meester te proeven, waar Nederlandse en Japanse smaken elkaar ontmoetten in een harmonieuze dans van culinaire genialiteit.En zo ging het verhaal van onze Meester voort, waarbij hij de harten van zijn gasten veroverde met zijn creativiteit en liefde voor eten. Zijn restaurant was een brug tussen twee werelden, waar Nederlandse en Japanse smaken samenkwamen om een unieke en onvergetelijke culinaire ervaring te creëren.

WEDDINGS & EVENTS

Quisque odio arcu curabitur facilisis. Iaculis ullamcorper facilisis augue tristique amet, semper.